Sep 162013
 

Björn Borg vinner Wimbledon för femte gången.

Hur gör du när du koncentrerar dej?

Först måste man lära sej vara koncentrerad under träningen. Verkligen koncentrerad, som om man spelade en match. Titta på dom unga spelarna när dom spelar: dom är allvarliga i tre, fyra spel, sedan börjar dom skoja med varandra och diskutera, ibland under spel. Det är omöjligt att koncentrera sej då.

Jag fortsätter att träna koncentrationen även utanför träningen. Vem jag än spelar mot så uppför jag mej som om vi tävlade. Varje boll, varje ögonblick. Jag tror att det är det här som spelare, till och med riktigt bra spelare, inte tränar tillräckligt. Hur ska man kunna koncentrera sej under en match om man inte har lärt sej det under träningen? Det finns inte en chans!

Det är svårt i början, men om man försöker att inte tänka på någonting annat än bollen så märker man att man kan koncentrera sej längre och längre tid för varje dag.”

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site