Feb 252016
 

Efter att helt lowkey droppat en av förra årets bästa låtar touchar Jaffar Byn på Plan B en nivå av xtrem klinhet och obryddhet. Det är inte enbart beatet från Hasti B som leder tankarna till artister som Joe Blow och Ampichino. Är skivan med samma namn värd en röding ändå?

Det finns en ny våg av unga svenska rappare, inspirerade av trap och cloud rap och inte New York. Men det som väller fram från Stockholms västra förorter är snarare traditionell gangsta rap, med plattan i botten och vägkartan utkastad genom fönstret. Grejen är gjord helt och fullt, ingen leker USA, ingen automatväxel. Vilket på ett – nä, flera sätt – gör det hela ännu mer intressant. Och här hjälper jetskiiii på Soundcloud oss att hålla lite koll. De e Råby och Diego Maradona är två andra låtar som jag prisar i detta sammanhang.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site