Dec 142010
 

Kan inte säga att jag är ett riktigt fan av Från Hjärtat och Stationen, ännu, men grymt att jag hittade en 2004-låt med Ison & Fille där de gör om en übertüng klassiker utan att det ser dåligt ut. Varken Min hjärna spelar spratt på mig eller Mitt huvud bara jiddrar kan mäta sig i den genren.

Ison & Fille var en skön våg när de kom, och tillsammans med Highwon utgjorde de den viktiga länken mellan TLK och de som nu bär vidare rap-facklan i det här moderata sovjetlandet – AYLA, Kartellen, Labyrint.

Radio 127 var före sin tid. Grymt new school-beat av El Sherrifo.

I backspegeln kan man se att det behövdes sådana här låtar på den tiden. Det finns svensk rap före och efter denna låten, Lär Dig är vattendelaren. Gurmo dödade hela den här netcee-grejen, punchline efter punchline, on the low. (“Du är uttjatad, skaffa dig en ny nisch, våldsironi är bara tecken på en blyg bitch.”) Och bra var väl det. Lyssna på den där musiken idag, det är bara PstQ som håller, resten låter skit.

En skam att Gurmo inte blev större, för ingen spottade sån här svenska före honom.

“Tung låt, men full av tomma ord… Gott råd: fortsätt var underjord!”

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site