May 232010
 

Med sin Underworld-trilogi gjorde Ellroy mer än att revolutionera den politiska thrillern. Han drog även upp riktlinjer för vad en modern roman skulle kunna vara; hur den skulle kunna se ut, hur den skulle kunna befolkas och fyllas ämnesmässigt. Hans “privatdeckare”, småmissbrukare, sexgalningar och småhustlers skulle kunna bytas ut mot dagens datorhackers, “satanister”, professionella husockupanter och diverse nazi- och MC-gängsdrägg.

Någon som har tips om några sådana böcker, som alltså likt Underworld också präglas av hög stilistisk målmedvetenhet?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site