Aug 072005
 

… ett tömt utrymme i olika grått … mellan … de gjutna betongfundamenten som … håller upp stadsstatens gator och golv … ett förintande ljus … på väg framåt .. på väg in …

-

… en parkeringsplats … utslängd i rymden … utanför … staden anas … i anslutning till … ett oöverskådligt köpcentrum … men … på väg bort … eller dränker … ett matt elektriskt hav i artificiellt grönt som … svävar … en trögflytande transparens … en interstellär gelé … ljusreflektioner … och subjekt den utsmyckade kundvagnen … som ska till att tala …

-

… stäppökenlandskap sepia … oupplöslig med framställningens sepia … himmel och sand går ihop … avhugget kreaturshuvud … eller nedgrävt kreatur … nära … i den febriga och mycket långsamma fenomenologin … skymning och gryning … oidentifierbara svävande partiklar … upplösning mellan blick och erfarenhet … en övergiven lada … mild hallucination om utbredd död … och en möjlig nyvaken glipa … att börja om från … att avsluta …

-

… blankgrön korridor i rörelse … geometriskt vattenfall av lysrör … ett kliniskt och förföriskt vakuumsug … mitt emot … på samma nivå … ingenting bakom det stumma och statiska ljusflödet …

(från Johan Jönsons MONOMTRL)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site