Mar 232014
 

I Streets of New York möter vi orginaltokar från Lo-Lifes och andra gatugäng från 80-talet. Thirstin Howl III berättar att hans morsa var gängmedlem hon också (en av hans skivor pryds som bekant av hennes mugshot).

Och Sean Price var alltså ledare för en Decepticons-grupp. Även fall biten där detta berättas faktiskt samplats på låten Gang Leader så är det inget som Brownsville-rapparen nämner annorstädes, vilket säger mycket om mänsklig psykologi. Rick Ross har självklart aldrig sålt ett gram, medan de som verkligen vart där ute gärna pratar om annat.

Mar 142014
 

“ALDRIG VARIT NÅGON TÖNT / FÖREBILD ÄR MALCOLM X”

Lätt en av de bästa svenska politiska låtarna jag har hört.

Duons tidigare låtar var uppenbarligen fåniga små skisser inför det här. Marcus Price levererar ett starkt originellt rap-beat, och jag finner inte ord för sättet som Jaqe slamsar sönder det.

Mar 032014
 

Det 50 Cent gjorde med Gucci Mane och Kendrick Lamar lät helt OK, bättre än det borde faktiskt, men på The Funeral uppenbarligen är han tillbaks i sitt rätta element.

Tillbaks till det tidiga 00-talets sound, fast mer New York. Det är välkommet. This Is Murder Not Music och Can’t Help Myself (som jag också är sen på) låter inte riktigt lika angelägna, men i samma stil.

Switch to our mobile site