Dec 232011
 

http://www.youtube.com/watch?v=xrSTZJkDsIU

Jag fuxxar med det här.

Svensk rap har överträffat sig själv i år efter år, och med så många yngre talanger så kommer det bara fortsätta; Adam Kanyama, Sick Art, Meta Four, Basgränd Crew, Gedi Gedz, en fantastisk sångare som Lil Star, Lani Mo, Leslie, osv. Nu riktar vi strålkastarn (vänta det här är en blogg – kanske minificklampan?) mot Bredängs very own Dem Bortglömda.

Medan Adam Kanyama spottar en sorts asfaltsnära conscious rap, Lil Star gör Michael Jackson-influerad RnB, Leslie sitter hemma och klickar fram grime-beats, Basgränds tape var ett style wars-smörgåsbord, Sick Art och Meta Four inriktar sig på betongrotade battle raps… så är det som om dessa kids levde i ett parallelt universum där Wu-Tang och Cypress Hill fortfarande är det fetaste som hänt (vilket det också är, om man tänker efter – Illusions-beatet, som de kör på i videon ovan, är åtminstone det).

Som om bling bling- och shiny suits-eran hade raderats från jordytan. Tänk på DBG som ett Killarmy om TLK vore Wu-Tang. Nedan kör de över egna beats, tror jag, och det låter jävligt källare – mycket lovande!

Har de något med Highwon att göra förutom att de reppar samma postkod?

Det här är en annan våg, men också bra:

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site