Jul 132011
 

Araabmuzik kombinerar intrikata åttanollåttor med Orbital-synthar på Electronic Dream, och dundrar fram ravemayhem på Underground Stream som skulle kunna platsat på en obskyr Underground Resistance-tolva. Den unge producenten är gammal trummis, vilket märks då ett stiltvångsavlande löper som en tråd genom tapet.

Flera låtar lider av trancelikhet, likt många andra försök in i elektronisk hiphop, och ärligt talat så avskyr jag 99% av den genrens låttänkande och ljudpalett. Andra låtar är bara ren fucking ost. Ändå träffar Araabmuzik rätt påfallande ofta i sina elektroniska exkursioner.

Som full-blown musiknörd är det fascinerande att leva i tider där artister hyfsat ofiltrerat kan släppa sådana här experimentella excersiser – genom en .zip-fil direkt till lyssnaren (genom en länk som jag inte längre hittar, dessutom).

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site