Nov 292010
 

(Tidigare: Slingshot HipHop)

Medan DARG Team var i Danmark för att spela in och uppträda på en festival ändrade Egypten sina visumregler. Plötsligt vägrades den palestinska rap-gruppen återinträde i Gaza, och förlorade sina flygbiljetter. För att dra in pengar till nya biljetter gjorde de en rad shower runt om i södra Sverige och Danmark – spelningen på Altcom-festen på Kontrapunkt den 12/11 var en av dom.

Efter en riktigt tajt och energisk show tar AD:n och managern Fadi M. Bakheet (som lyckligtvis talar engelska) sig tid att svara på några frågor innan gruppen försvinner ut i den skånska natten.

Hur länge har DARG Team hållit på?

Sen slutet av 2006. Hiphop är den vanligaste kulturen i världen nu som representerar det ohörda folkets röst. Vi kände att den här kulturen inspirerade oss, den talade till oss och vad vi går igenom som palestinier.

Har ni arbetat med rappare från andra länder?

Vi har samarbetat med artister runt omkring, från Frankrike, Schweiz, Norge, Danmark, Egypten, Algeriet. Vårt senaste mixtape – Darg Team Mixtape – spelade vi in i Schweiz och det släpps i slutet av året. Femton låtar, bara samarbeten med rappare från runt om i världen.

Arbetar ni på några andra projekt?

Vi har tre mixtapes på gång totalt; DARG Team Mixtape, ett som vi spelade in i Danmark, och ett som vi spelade in i Genève – Gaza Meets Geneva – ett samarbete med rappare från Schweiz.

(Och det borde bli bra. Politiska grupper på resande fot har gjort bra grejer med samarbetsvilliga schweizare förut.)

Hur tror du den paletinska rap-scenen ser ut om fem, tio år?

Det kommer vara den bästa hiphopen i hela världen. För den har en mening, hiphop i Palestina nu är som hiphop var när det startade.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site