Oct 202010
 

Jag älskar Drum N Bass. Om de bara hade rappat bättre hade jag alltid lyssnat på det.

Första spåret i den här serien är en av de första DNB-låtarna jag hörde. Vi brukade lyssna på den på repeat. Om jag minns rätt köpte min bästa polare den där mix-skivan för 25 kronor på Domus i Varberg (Moving Shadows distributionsnätverk var kraftigt på den tiden). Efter intensivt soulseekande har jag lyckats få tag på en omixad kopia.

Flytronix – A Rosary For A Rhythm

Jag måste ha varit runt femton på den tiden, och missade alltså den stora DNB-vågen, när musiken var som råast. De stora pionjärerna – Shy FX, Dillinja, Goldie, DJ Hype – får vi ta senare. Jungle och DNB var, tillsammans med den fantastiska IDM som släpptes på Warp och Rephlex, det mest spännande du kunde lyssna på. Just den här låten fungerade som en skitbra introduktion, och det gör den fortfarande, kanske främst för Remi Abbas strålande spoken word-hyllning till Public Enemy och grafitti.

Om jag kan välja så föredrar jag fortfarande att gå ut och dansa till DNB, om man verkligen vill fazer a cabeça vill säga, men det är väldigt sällan jag hör nya och spännande produktioner. På några få år gick genren från grimy källarklubbar till bilreklamer (jämför exv med punkens relativt långa assimileringsfas). Och idag räcker en musikstils heroiska fas ännu kortare.

En kompis tipsade om Lenzman på facebook, men det fick mig att tänka på vokalhouse, alltså trött, sönderslipad musik. Välgjort, men min inre 15-åring gäspar. Då känns det fräschare att följa ett annat facebook-tips och hämta kraft och inspiration från den gamla skolans hårdknackade undervegetation.

 Posted by at 16:13  Tagged with: ,

  2 Responses to “DRUM N BASS #1: intro”

    • känner inte till panacea så bra…. men ska kolla upp……. den hårdare skolan ska def. tas upp framöver….

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site