Oct 062010
 

Brytburken pumpar mycket Prodigy i dagarna.

Det spelar liksom ingen roll att Keith Murray lade honom raklång eller att han inte har lärt sig av med att snacka skit bredvid munnen som en villakvarterskärring. P kommer alltid tillbaks med hårdare raps. Det är det viktiga, det är musiken som vinner i slutändan.

Vi har skrivit om hans musikalitet tidigare. Hans rader verkar vara simpla, men det ligger en säregen komplexitet bakom rimbygget. Han är kanske bäst av alla på att välja rätt ord – och lika viktigt: beats.

Prodigy – When I See You Remix feat. Cormega (produced by Apex)

Extramaterialet till H.N.I.C Pt. 2 är värt att kolla upp. Spåret ovan är mitt val, i hård konkurrens. Ett av senare års hårdaste beats, halvvägs mellan 90-talets boom bap och Miami Vice-futurism.

Producenten Apex ligger även bakom 50 Cents I Get Money, alla rappares freestyle-underlag-of-choice för några år sedan.

Självklart vinner du med Mega Montana på din remix. Han behöver bara anspela på sin stamtavla för att andra rappare ska vifta med vita flaggan (vad annat kan dom göra?). Cory är för ärlig, för nära sin verklighet för att låta fler mördarvinjetter komma över sina läppar. Han behöver inte bevisa något längre, hans CV talar för honom. Låt honom samla på sneakers, bedriva lite välgörenhet, leva suburban family life och bara vara lycklig. Det har han förtjänat mer än någon annan.

Prodigy – Power Rap Feestyle Interlude

Varför har inte detta nått mina öron tidigare? Man tror man har hört en del New York-rap… och så har man missat något så här hypnotiskt och fulländat.

Från samlingsskivan QB’s Finest, producerat av Havoc (via POWER CYPHER SUPREME TRUTH ALLAH AOW – en av de bästa bloggarna just nu).

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site