Kartellen – Bort Med Alliansen

[youtube="http://www.youtube.com/watch?v=Q1AQciIR-Bs"]

(Tack till Roger för länken)

Helt mållös. En av Mack Beats bättre produktioner. Det är dags för Sverige att vakna.

“Alliansen håller festen, arbetaren sliter hårt året runt utan att ha råd med semestern

a-kassan försvinner, bidrag försvinner, dom sjuka dom piskas till att jobba som maskiner

alliansen vinner, alliansen skiner, hos oss det bara brinner och tårarna rinner”

Samtidigt som jag har stor respekt för exempelvis Mohammed Ali – som när jag såg dom live förklarade att dom inte tänker rösta, eftersom problemet är mycket större än så – och jag egentligen är emot hela politikersystemet, så är det i år viktigare än någonsin att ta sig till vallokalen. Dom här fyra åren har svidit.

Men vi bör inte förlita oss på att vänsterblocket kommer fixa landet. Vi röstar inte på dom – men mot alliansen.

Kartellen kommer att släppa en klassiker.

  1. petter417:

    BOOOOOOM!!!!!!!

  2. muio:

    Ja, alliansen måste bort. Men jag vet inte om ett gäng med posörer som rör sig kring grovt kriminella (vilkas verksamhet är mer till skada för vanligt folk än for storfinansen) är så väldigt trovärdiga ifråga om detta.

  3. brytburken:

    Varför är Kartellen posörer? Utveckla gärna.

    Som jag fattat det kommer de från botten av det svenska samhället, och ser därför konsekvenserna av högerpolitiken bättre. De får tala för förorterna. Ingen annan gör det. Rap har alltid varit representation.

    Det är fritt fram för alla andra rappare i Sverige att göra sina vallåtar.

    Jag gillar inte den här tendensen att man som kriminell, eller före detta kriminell, inte har nån trovärdighet. Som i USA där före detta fångar inte får rösta. Iceberg Slim föreslog nån gång att alla medborgare borde sitta ett år, för att få större insyn i hur samhället faktiskt fungerar.

    Gangsterlivet är bara business som råkar vara olagligt. I Sverige finns det behov av knark och vapen, så nån måste förse detta behov. Man kan klandra dom som gör det, på samma sätt man kan klandra dom som slavar bort sitt liv i en fabrik istället för att förverkliga sig själva genom studier eller “kreativ verksamhet”. Men nån måste ändå göra skitgöran. Man måste ha in pengar. Och samhället sorterar oss in i våra roller.

    Alla har ansvar för sina handlingar. Men om man inte även ställer kapitalismen inför rätta så kommer inte ett skit att förändras.

    Politiker och storfinansen är för övrigt mer till skada för vanligt folk än kriminella. Jag vill citera Bertold Brecht från minnet: “Det är ett större brott att äga en bank än att råna en bank”.

    Till skillnad från de lagliga kapitalisterna kommer gangsters oftast från botten, och har därför kvar underdog-perspektivet. Denna inre konflikt är vad som gör gangsta rap så jävla intressant. Jag kan fortsätta skriva om det här ganska länge, men har tyvärr annat att göra. Kolla in min intervju med Fredrik Edin så länge, tycker att den är lite relevant.

    Har du sett den filmen, eller läst boken Gomorra? Den är väldigt mycket samma grej. Gång på gång, från olika vinklar hela tiden, så handlar det bara om profit. Det är ingen skillnad, det är samma ekonomiska system, det är bara att en råkar vara laglig och en olaglig.

    Alla gangster-epos, från Gudfadern till Sons Of Anarchy, handlar om företagsimperium. Jag tror att Coppola sagt vid nåt tillfälle att han ville göra Gudfadern-trilogin som en metafor för den amerikanska kapitalismen.

    Det är synd att gangsters och hustlers har sådan rebellstatus, för de är småföretagare…

    Som inte har det vanliga skyddsnätet med domstolar och polis, så dom måste ringa nåt MC-gäng istället. Annars är det egentligen precis samma sak. Jag tror det är i boken Freakanomics som nån ekonom häpnas när han kommer på att en knarkhandlare, det är som om han driver ett företag. Han är helt förvånad.

    Om man inte tänkt igenom den tanken, då ser man det som nåt annat, att det endast handlar om asocialitet. Det är bara asocialt drägg, galenskap och knark.

    Det är kvalitet på leveranser, leverantörsskulder som ska in, räkna av, marknadsföring, nöjda kunder, missnöjda kunder, konkurrenter, bättre produkter, target marketing – som när kokainet kom till USA: filmstjärnor, rock-stjärnor.”