Aug 042010
 

Två ytterst påfrestande byråkrati#fail idag. I båda fallen kunde byråkraten ifråga hjälpa oss. I båda fallen behövde först jag och sedan min fru förödmjuka oss genom att på ett överdrivet peka med hela handen på vår monetärt prekära och i slutändan socialt skamliga situation. Förnedringen först. Bend over, any which way, sedan kunde de hjälpa oss.

Är detta något man lär ut i byråkratgruvorna? Eller faller detta beteende sig naturligt när man har den här mikromakten i sina händer? Visst måste de mikropsykoser av frustration och uppgivenhet som dessa situationer skapar vara ett ovärdeligt kitt i Foucault-samhället?

… lär dig allt om Sovjet, DDR, det sossekapitalistiska konungadömet Sverige, en period i historien senare omskriven som “ännu en auktoritär istid”…

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site