Jul 252010
 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hcnxhZxcnug&hl=en&fs=1&]

Precis som Mohammed Ali ger Stor ett väldigt ödmjukt intryck och ger långa och eftertänksamma svar på våra frågor. Trots att utmärkelser och lovord haglar över Ayla-kollektivet så verkar alla hålla huvet kallt.

Om Carlito representerar en hårt dragen politisk rap och Mohammed Ali sköter socialrealismen så är Stor en rappares rappare. Snackar vi fotboll är han den som stannar kvar efter träningen och lägger hundra frisparkar. Som släpar med sig en boll för att kicka bort dötid. Som ständigt är redo. I en intervju med  Tugg Menage drar han fotbollsmetaforen lite längre: en battle-rappare är lite som en fotbollsspelare som står och kickar hela tiden. OK, det är grymt, men det är mål / låtar som gör folk galna.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HGmZ7VUv2VY&hl=en&fs=1&]

Carlito var tyvärr sjuk den här varma sommarkvällen i Pildammsparken, vilket inte hindrar Ayla från att inleda kvällen med hans youtube-hit Babylon Brinner. Eller rättare sagt, Stor kallar  upp en random Malmö-kille från publiken som kör Carlitos verser.

När jag såg dig förra gången i Malmö tog du också upp rappare från publiken, som fick freestyla, och som fick igång festen.

Det är det man måste göra för att… Jag gillar att vara i studion och skriva, men bra rappare ska ständigt kunna leverera. Hela ditt liv ska handla om hiphop. Om du inte alltid är på topp så kommer du ingenstans. Du måste alltid ha nåt på dig. Det här kanske inte var min bästa freestyle nu. Jag vill gärna att nån kommer upp och utmanar mig och battlar. Du lägger hela din karriär på spel. Det sporrar mig att bli bättre. Om jag fortsätter så här, då vet jag att om ett år så kommer jag att kunna freestyla lika bra som när jag softar med mina kompisar. Det är det det handlar om. Nästan alla kan freestyla i duschen för sig själva, eller med sina polare, men jag vill bli så avtrubbad att jag kan göra det live och hela tiden.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BGUMordDjvo&hl=en&fs=1&]

Psykos. Helt sinnessjuk produktion. Vem är Ears?

Det var på den tiden då jag gjorde Stockholmsnatt och hängde mycket med Adam Tensta och RMH. Ears är hans producent och bästa vän. Jag var hemma hos dom och han satte på beatet, och sen kom melodin direkt.

Det låter som låten kom i en bit, från hjärtat.

Ja. Jag kände melodin direkt. Den kom skitnajs.

Du nämnde Stockholmsnatt, men du har gjort Göteborgsnatt också med bl a XO?

Dom är mina boys från GBG. Jag gillade deras låt De Regna. Vi snackade på Myspace och spelade in nån gång i Göteborg och blev polare. När min morfar bodde i Sverige bodde han i Angered och dom hade tydligen haft han som lärare. Han hade ett radioprogram som han sände från Angered där ungdomar fick komma och göra sina program.

Malmönatt?

Den kommer inte att komma för att det blev strul i studion. Alla filerna försvann och det vara massa trubbel. Den var färdig.

Vilka skulle vart med på den?

Lazee, Advance Patrol, Lilleman, Leslie, och några till. Den var grym. Alla hade langat fett.

Kommer det mer samarbeten med Malmö-folk?

Säkert. Jag arbetar inte med folk jag aldrig har träffat. Skicka filer, det finns ingen charm i det. OK om det är en remix. Om man producerar en låt så ska man sitta tillsammans. Jag var med på Advance Patrols skiva och kickade på spanska också.

Tiden tar slut innan vi hinner fråga när Sveriges två bästa rappare ska spela in tillsammans. Det visar sig dock att de ska samarbeta väldigt snart. Dagen efter sitt Malmöbesök ska Stor nämligen upp till Stockholm igen och framträda på Kartellen-Sebbes bröllop. Och där gissar vi att han kör nåt annat än Samma knas varje dag.

  One Response to “Intervju med STOR”

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site