Jun 052010
 

Ser på Aktuellt att utställandet av ADHD enligt en undersökning har med social bakgrund att göra, vilket är väldigt överraskande.

Barn är inte korkade. De märker saker. Växer du upp med vetskapen att samhället inte är utformat för såna som dig har du självklart inte lika mycket motivation att sitta tyst och stilla och lyssna på vad läraren säger. Speciellt om du kommer från ett mindre stabilt hem, eller från en miljö som saknar akademisk tradition.

En kompis berättar för mig att den amfetaminliknande medicin som skolan gav honom gjorde det jätteroligt att utföra tråkiga, monotona uppgifter. Istället för att omforma skolan så den rymmer barn med olika erfarenheter föreslår vi att den tjackutfodringen utökas till strejkande arbetare, kritiska journalister, hemmafruar som gnäller för mycket och andra med koncentrationssvårigheter.

OK, siffrorna säger att det kanske finns det nåt rent biologiskt som spökar för hälften av barnen. Men i resten av fallen är det snarare samhället som borde tala med en barnpsykolog.

 Posted by at 07:46  Tagged with: ,

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site