Apr 142010
 
Dessa moderna tider då Södertälje, Botkyrka och Haninge har tagit emot 12.300 nyanlända flyktingar sen 1994. Samtidigt som Danderyd, Täby och Vallentuna har tagit emot enbart 800 under samma period.

Internationellt sett är Stockholm en mycket segergerad stad. Flera studier visar uppdelningen mellan olika grupper är större här än i många andra städer, tillexempel i Amsterdam och Wien har man större allmännytta, med olika typer av komunal hyresrätter spridda över hela staden.

På 40 år har det försvunnit 75.000 hyresrätter innanför tullarna. Nästan hälften av dessa 35.000 hyresrätter, har försvunnit de senaste 10 åren. I innerstaden finns idag 40% hyresrätter och 60% bostadsrätter.

Och så fortsätter det på söndrig svenska, världens längsta inlägg fullastade med viktiga fakta och fantastiska historier. Kartellen har en av Sveriges bästa bloggar. Deras senaste mixtape växer efter varje lyssning. Och när Sebbe säger “nästa gång nån skjuter på en snutjävel, skriker jag jippie med jättestora bokstäver” är det årets punchline.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site