Nov 252006
 

Killah Priest – som tilsammans med Cappadonna kunde kallas den tionde Wu-Tang-Clan-medlemmen - mest känd för 4th Chamber och B.I.B.L.E. från Liquid Swordz, är en av de få som gör verkligt mindblowing hiphop. Man tänker gärna på Sun Ra och Jimi Hendrix.

Atoms To Adams är en svepande skapelseberättelse som bra exemplifierar Priests storhet.

Det finns även låtar som får mig att tänka på Bob Marley, Marvin Gaye. One Step är såna grejer.

Deja Vu är ett berättartekniskt mästarverk. The Offering likaså, med sina snabba, skarpa klipp.
Till skillnad från Cappadonna är han en starkt teknisk MC, av battle-typ, som kan äta a niggaz ass like Cannibus – men inte med oartiga kvickheter och liknelser, utan med oförfalskad Brownsville-råhet. Whut Part Of The Game Is This (med Ras Kass – “You’re not dope just because you sniff it, or lace the blunt with it / That just makes you a wack rapper and a drug addict.” … “If the next week the new fad was hiphop-fags / You’d see a lot of these thug niggas in drags… believe that!“) är ett gott exempel på detta.

Det bör understrykas att Priest tillsammans med Cormega, Saigon, och Ill Bill är de hetaste rapparna i industrin, och gör likt dem sig redo för sitt verkliga genombrott. The Offering kommer snart, och Rivers Of Blood med Nas och produktion av 4th Disciple låter som en god idé.

 Posted by at 22:25

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site