Sep 282005
 Trots alla dessa timmar av läsning av äventyrsböcker var Corto Maltese inte bara en drömmare, utan också en mycket aktiv man, och en duktig sjöman. Hans mor visste att han när han reste över världen klarade sig ganska bra, trots att lyckan inte helt öppnade sin famn för honom, eftersom hans vänstra handflata inte hade lyckans linje.
Corto visste om detta, men brydde sig inte om det. Hans mor däremot oroade sig. Hur många olyckor gömmer då hans hand utan linje? En dag hejdade Niña sin son för att se om lyckan ändå inte var på hans sida. Corto skrattade. ‘Oroa dig inte, Niña’, sa han till henne, ‘lyckan får jag ordna på egen hand’. Han tog ett rakblad och drog en djup blodig linje på det ställe där denna ödeslinje skulle vara.

(från introduktionen till Äventyr i Karibien)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site